استقبال از ماه مبارک رمضان:ـ
بازدیدها: 75
استقبال از ماه مبارک رمضان:ـ
بسم الله الرحمن الرحیم
نحمده ونصلی علی رسوله اللکریم اما بعد:
به استقبال رمضان رفتن سنت رسول گرامی اسلام (ص) می باشد چنانچه امام بیهقی در کتاب خود شعب الایمان از سلمان فارسی چنین روایت نموده است. ازحضرت سلمان فارسی (رض) روایت است که در آخرین روز ماه شعبان رسول اکرم (ص) برای ما خطبه ای ایراد فرمودند ودر آن بیان داشتند ای مردم ! بر شما ماه با عظمت وبا برکتی سایه افگنده است یک شب آن ماه ( شب قدر) از هزار ماه بهتر است، خداوند روزه آن ماه را فرض کرده ودر شبهای آن قیام به درگاه خود ( یعنی نماز تراویح را ) عبادت نفلی مقرر نموده ( که ثواب زیاد دارد) هر شخصی در این ماه عبادت نفلی انجام دهد وقصد او حاصل کردن قرب ورضای الهی باشد به اندازه ای عبادات فرضی دیگر ماه ها به او ثواب می رسد، وادای فرض در این ماه به اندازه ای ثواب هفتاد فرض در ماه های دیگر است .
این ماه، ماه صبر است وعوض صبر بهشت است، ماه همدردی ومواسات است، واین همان ماهی است که در رزق بندگان مومن افزوده می شود، هر کس در این ماه به شخص روزه داری ( به قصد حصول ثواب ورضای الهی ) افطار دهد، گناهان او مورد مغفرت قرار گرفته واز آتش دوزخ آزاد می شود وبه اندازه ثواب آن روزه دار به او ثواب می رسد بدون اینکه از ثواب آن شخص روزه دار کاسته شود، عرض شد: ای رسول خدا ! هر یک از ما توانائی افطار دادن را ندارد (پس آیا غربا ومساکین از این ثواب بزرگ محروم می شوند؟ ) آن حضرت فرمودند: خداوند این ثواب را به آن کس هم می دهد که اندکی شیر ویا فقط آب به روزه داری افطار بدهد رسول اکرم (ص) رشته ای کلام را ادامه داده وفرمودند: وهرکس روزه داری را طعام بدهد، او را خداوند متعال از حوض من ( کوثر) چنان سیراب خواهد کرد که هرگز تشنگی را احساس نمی کند تا آنکه به بهشت می رود، ( بعد از آن فرمودند ) قسمت اول این ماه رحمت است وقسمت میانی آن مغفرت است وقسمت آخر آن آزادی از آتش دوزخ است ( سپس فرمودند) وهرکس در این ماه در کارهای غلام وخادم وکارگر خود تخفیف وکمی کند خداوند متعال او را مغفرت می کند واز آتش دوزخ نجات می دهد. ( رواه البیهقی فی شعب الایمان )
برای استقبال این ماه پربرکت ماه سر نوشت ساز چه باید کرد؟
- بخاطرباید سپرد که میهمان بسیار عزیزی در راه است معمولاٌ ما در امور دنیوی اگر چشم به راه میهمان بسیار گرامی باشیم چه می کنیم؟ و اساساٌ چه حال وهوایی داریم؟ آن حال را در ذهن تصور نموده سپس به استقبال رمضان لحظه شماری کنیم
2.شکر وسپاس الله متعال را بسیار به جای آوریم که توفیق عمر به ما داده تا رمضان دیگری را دریابیم وتجربه نماییم .
- روح و روان خود را کاملاٌ آماده نماییم تا برای استحکام بخشیدن رابطه با خالق و آفریننده مان گام های اساسی بلند وارزنده ای برداریم.
- آمادگی کامل بگیریم تا با قرآن کریم این کتاب جاودانی انس و الفت بیشتری گرفته تا آیات روح بخشش ذره ذره در وجودمان راه یابد وما را متحول ودگرگون سازد.
- عاجزانه دست به سوی پروردگار مهربان بلند کنیم تا توفیق طاعت و عبادت را در این ماه پر فیض برای مان عنایت فرماید.
- خود را برای برگزاری مسابقه در کارهای خیرونیک آماده کنیم وکوشش کنیم که از همد یگردر انجام نیکویی ها سبقت بگیریم.
- با جدیت تمام در جهت محو گناهان مان بر آییم وآب حیات رمضان را غنیمت شمرده خود را بار بار در آن شستشو دهیم.
- از لحظات با برکت این ماه حد اکثر استفاده را برای آموزش و یادگیری مسائل دینی نماییم.
9.از گرسنگی وتشنگی که در ماه مبارک رمضان از اثر روزه احساس می کنیم ما را به یاد آنانی بیندازد که از نبود نان وغذا شب ها گرسنه و تشنه به خواب می روند.
- برای ادای نمازهای پر فیض تراویح آمادگی کامل گرفته تا با آرامش وحضور قلب به سراغ آن برویم تا از اثرات ارزشمند آن استفاده نماییم.
11ـ از دروس تفسیر وترجمه قرآن کریم استفاده عظیم ببریم . ومن الله التوفیق